En holistisk terapiform der integrere krop og sind

Naturterapi

Jeg tilbyder naturterapeutiske walk and talk sessioner, baseret på metoder fra naturterapiens verden.

Med udgangspunkt i fænomenologien arbejder jeg naturterapeutisk og oplevelsesorienteret i og med naturen. Vi undersøger klientens sanseoplevelsen af at være i kontakt med naturen, den indre natur såvel som den ydre natur, mens vi nænsomt arbejder med klientens problemstilling.

Naturterapi sessioner kan bruges til at behandle de fleste problemstillinger, og fungere særdelses godt til klienter fra min sexolog praksis som oplever en følelse af at være ude af dem selv og derfor ikke har en balanceret tilgang til deres sexualitet.

Sammensæt et forløb

Naturterapeutiske walk and talk sessioner, kan enten stå alene som den terapeutiske behandling, eller indgå som en del af et samtaleforløb, hvor vi i forbindelse med samtalesessioner i min klinik bliver enige om at indrage naturen som assistent i terapiforløbet.

Vi aftaler fra gang til gang hvor i naturen vi mødes, og hvor lang tid en session varer. Jeg vil have lagt en nogenlunde slagplan for sessionens forløb. Typisk vil denne plan være flydende og ændre sig undervejs fordi vi, i den fænomenologiske ånd, går med det som naturen byder ind med.

Vi bruger minimum 3 timer pr. session.
Sessioner af 6, 12 og 24 timer kan også aftales.

Hvordan foregår en walk and talk Naturterapi session?

Naturterapi foregår i naturen, på alle tidspunker af året, i alt slags vejr. Det kan være vi mødes i en skov, på en strand eller i en park i byen.

Ved at tage terapien ud af det statiske terapirum, hvor samtalen om kognitioner og adfærdsmønstre normalt er i centrum, sætter vi også omgivelserne, kroppen og sanserne i spil.

Vi mødes på det aftalte sted og bevæger os sammen ud i naturen. Gennem en indledende samtale konkretisere vi hvilke problemstilling du ønsker at arbejde med på denne dag i denne naturterapi session.

Listen af naturterapeutiske værktøj jeg kan tage i brug er lang. Jeg lader mig inspirere af hvad klienten fortæller og oplever, og bruger det værktøj som bedst muligt støtter klientens proces, der hvor de er netop nu.

Som naturterapeut har jeg en nænsom, rolig og langsom tilgang til terapien, og vil ofte indtage en observerende rolle hvor jeg kommentere på klientens væren i og med naturen.

Naturterapi handler om at være tilstede i naturen, både den indre og den ydre natur. 

NATURE LOVER (2)

Hvad skal jeg som klient være forberedt på?

NATURE LOVER (2)

Hvor, hvornår og hvor længe ?

Du kan booke en gratis telefonisk forsamtale i mit online booking system, eller kontakte mig via mail eller på telefonen for at booke en session. 

Vi aftaler under forsamtalen detaljerne for hvor vi mødes og hvor lang en session du ønsker.

NATURE LOVER (2)

Skal jeg have noget med ?

Det er en god ide at medbringe en lille rygsæk med vand, kaffe eller te, og en madpakke eller snack, alt efter hvor lang en session du booker.

Hvis vi er ude om sommeren er solcreme og myggespray en god ide at have i tasken også.

NATURE LOVER (2)

Hvad nu hvis det regner?

Hvis det regner, blæser eller sner så bliver de en del af din naturterapeutisk oplevelse.

Husk altid at tjekke vejrudsigten og klæde dig på så du ikke bliver kold eller våd undervejs i forløbet.

Hvad er naturterapi?

I natureterapi bruges naturen både som terapirum og som en assistent i terapien.

Med udgangspunkt i den fænomenologiske psykopatologi, bruger vi omgivelserne og det symbolrige der er tilgængeligt i naturen, til at undersøge og folde klientens problematik ud.

En måde at beskrive hvad det er at naturterapien kan er, at når vi med vores sanser åbne bevæger os ud i naturen, så åbnes der op til det psykologiske og emotionelle materiale som ligger gemt i vores underbevidsthed, materiale som ofte ligger til grund for de problemer vi møder i vores liv.

Naturterapi er derfor andet og mere end blot terapi i naturen, det er en øvelse i at se hvad der sker i kroppen og sindet når du lader dine sanser guide dig.

Jeg er som naturterapeut trænet i at ligge mærke til hvordan mine klienter reagere på omgivelserne og udfordringer i landskabet. Disse observationer bruger jeg til at spørge ind til klientens problemstilling.

Der er elementer af gestalt terapi i naturterapeutens værktøjskasse, hvor vi bruger fysiske fornemmelser i kroppen til at gestalte følelser og tanker ud natur elementer, for derefter at undersøge klientens materiale. Vi bringer kroppen og underbevistheden i spil og undgå herved at terapien udelukkende foregår i hovedet, udtrykt gennem ord.

Naturterapi giver således det enkelte menneske mulighed for at udforske dets eget indre natur, gennem den ydre natur som vi bevæger os i.

Som mennesker er vi alle naturligt forbundne med naturen og med hinanden. Og det er i den forbindelse at symbolriget kommer med input og svar til klienter i naturterapi.

Som naturterapeut er min rolle at skabe en ramme indenfor hvilken alt kan ske. Jeg er åben overfor klientens opdagelse, erfarring og tilgang til naturen, og bruger symbolriget i naturen til at belyse og tydeliggøre temaer i klientens problematik.

Læs mere om hvad jeg ellers tilbyder her

Priser på naturterapi

Individuelle sessioner med NATURTERAPI
af 3 timer

Individuelle sessioner med NATURTERAPI
af 6 timer

Individuelle sessioner med NATURTERAPI
af 12 timer

Eksempler på naturterapeutiske metoder

  • Den narrative vandretur:
    Klienten fortæller sin historie mens vi bevæger os gennem terrænget. Du inviteres til at indrage elementer, der ses og opleves på turen, i din fortælling.
  • Sanseterapi:
    I sanseterapi aktiverer vi de menneskelige sanser. På turen gennem naturen aktivere og isolere vi på skift synssansen, hørelsen, smags, føle og duftesansen.
  • Livshistorien:
    Der er flere værktøjer til at bringe klienten livshistorie i spil og levengøre denne ved at inddrage naturmateriale. Vi arbejder med både den lineær livshistorie og den cykliske proces, fx. ved at inddrage en mandala tegnet på jorden.
  • Balance i livet:
    Vi bevæger os med naturen og mærker kroppen mens vi taler om din problematik. At bruge balancen, mens man bevæger sig med naturen, hjælper nervesystemet med at falde til ro.
  • Skovbadning:
    Vi lader os bade i skovens lysindfald, rummet, træerne og iltningen. Vi arbejder med bevistheden om at vi ikke er adskilte fra vores omgivelser. Det handler om at være tilstede i naturen, med sin egen natur, som natur. Her handler det om bare at være, less is more.
  • Stenopstilling:
    Systematisk familie opstilling igennem sten. Vi bruger sten eller andre naturmaterialer som representanter for klientens familiemedlemer. Gennem arbejdet med opstillingen synliggøres de destruktive dynamikker der findes i familien, hvorefter der skabes et billede af løsningen